top of page
  • Siren Hovland

Boligrevolusjon med mikrohus

Oppdatert: 12. sep. 2023

Nye regler fra 1 juli 2023 gjør Mikrohus til det hotteste valget for kompakt boende!


Nå er det enda enklere å bo kompakt i Norge. Direktoratet for byggkvalitet har nettopp innført nye regler som gjør det lettere å realisere drømmen om et mindre hjem. Med Mikrohus får du et komplett og funksjonelt hus på kun 30 kvadratmeter, inkludert kjøkken og bad.

Mange minihus- og mikrohus entusiaster har ventet på regelendringen 1. juli 2023 som gjør det enklere å bygge helårsbolig under 30 kvm. Ved at Dibk har lempet på endel krav gjør også at det vil bli lettere for de med lite kapital å komme seg inn på boligmarkedet. Denne alternative boformen er ikke bare for entusiaster, men også unge voksne, studenter, pensjonister, utleiere etc.


Noen av de viktigste endringene er at kravet til snusirkel og TB (Tilgjengelig Boenhet) faller bort. Det gjør at en får utnyttet plassen mer effektivt og at en har bedre plass til tingene en er glad i. Kravet til bod faller bort samt kravet til balansert ventilasjon. Det blir ikke krav til uavhengig kontroll eller krav til pipe. Alt dette gjør at den samlede prisen blir langt lavere enn slik det var før regelendringen og en får i tillegg en mer arealeffektiv bolig. En må forholde seg til minimumskravet til energieffektivitet, noe som betyr at det kreves mindre isolasjon enn et tradisjonelt hus, men en har likevel et godt isolert hus som holder godt på varmen. De nye reglene gjelder kun for boliger for permanent plassering. Du kan lese mer inngående om de nye reglene fra Dibk her.


Større frihet til å leve med mindre fotavtrykk uten å gå på kompromiss med komfort og stil

Enkelrum er den ledende aktøren når det gjelder innovative og attraktive mindre boliger, hytter og anneks i både Norge og Skandinavia. Med introduksjonen av det første Enkelrum i Sverige i 2005, har selskapet skapt en imponerende suksesshistorie som har fått solid fotfeste i markedet.

Innenfor konseptet mikrohus har Enkelrum 5 gjennomtenkte modeller, 20 kvm, 25 kvm, 30 kvm, 25kvm med hems og 30kvm med hems. Se mer her! Alle modellene har bad, oppholdsrom, soverom og kjøkken. Dette gjør at du kan få alt du trenger i en ferdig løsning. Bedriften har lang erfaring med denne type hus og leverer nøkkelferdige hus, levert til tomten for permanent plassering.


Alle Enkelrums mikrohus kan tilpasses til det området det skal stå i og kundens egne ønsker. I reguleringsplanen er det gjerne krav til takform og takvinkel, fasader o.l. og Enkelrum råder alltid kunder om å lese seg opp på de gjeldende krav på sin tomt.


Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere ditt prosjekt på norge@enkelrum.se.207 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page