top of page
  • Siren Hovland

Minihus fra Sverige

Oppdatert: 16. jun. 2023


Svensk flagg
Svenske minihus

I februar inngikk vi avtale med Enkelrum i Sverige.

Enkelrum er et minihus/småhus som er ferdigbygget ved levering. Det er tegnet av dyktige arkitekter og satt sammen av kompetente snekkere innendørs i flere produksjonshaller i Sverige.


Sjekk ut nettsiden her: https://enkelrum.se/no/


Fabrikkene

Tidligere i år dro vi til en av fabrikkene til Enkelrum, i Fjärås utenfor Gøteborg, for å snakke med snekkerene, se byggemetoder, detaljer etc.

Produksjon av hus - hytte
Ferdigbygget | Prefab hus fra Enkelrum

Alle sjekklister, tegninger, kontroller var i orden, og ikke minst var Enkelrummene svært flotte.


Vi er opptatt av detaljer og at produktene skal være korrekt oppført og av høy kvalitet, og vi ble imponert over det vi så.


De holdt på med to modeller med loft da vi var der, som dere kan se eksempel av på siden. Disse ble levert med standard hvitmalt panel på vegg og i tak. Vinduer er lengst leveringstid på så de blir montert senere i byggeprosessen.


Alle husene blir bygget på tradisjonelt vis, eneste forskjellen er at de blir bygget innendørs i en "fraktbar" størrelse for å gjøre det enkelt for deg.


På grunn av stor etterspørsel etter Enkelrum i alle størrelser er et tredje produksjonssted snart oppe og går i Sverige.


Etter produksjon

Når Enkelrummene er ferdigbygget, blir de hentet på produksjonsstedet med kranbil eller lastebil og kjørt til tomten det skal plasseres på.

Dette konseptet er svært tidsbesparende og gir oss høy kontroll på både fukt og selve konstruksjonen.


I Sverige har de høy standard på husene sine, men krav kan avvike fra norske krav. Så alle husene som skal til Norge blir tilpasset norske krav og regler. I Norge er det krav om et annet oppsett på el-anlegget enn i Sverige.

Det samme gjelder på minihus som skal oppfylle Tek17-krav, så blir blant annet snusirkel tegnet fra 1,3m til 1,5m i Norge.


Se mer fra oss på @enkelrumnorge på Instagram eller @enkelrumnorge på FB.225 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page